Hyaluronzuur

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is ook bekend als Natriumhyaluronaat en is een natuurlijk voorkomende Polysacharide (suiker) dat in zowel de huid als het bindweefsel in ons hele lichaam aanwezig is. Eén enkele Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt. Het speelt dus een cruciale rol in het goed gehydrateerd houden van onze huid.

Hyaluronzuur en de huid.

Enkele van de belangrijkste voordelen van Hyaluronzuur zijn:

  • Het is een natuurlijke vochtinbrenger, die zorgt voor betere vochtopname en vochtverlies van de huid tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt en deze veel langer behoud.
  • Hyaluronzuur heeft antioxiderende eigenschappen welke betekent dat het kan helpen de huid te beschermen tegen schade door onder andere van vrije radicalen.
  • Hyaluronzuur is een belangrijk onderdeel van de huid omdat het effectief is bij het helpen en behouden van de elasticiteit van de huid.
  • Ook heeft Hyaluronzuur de antibacteriële eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat het wondgenezing bevordert.

Voor wie is Hyaluronzuur geschikt om te gebruiken?

Een groot voordeel van Hyaluronzuur is de veelzijdigheid van het product. Dit omdat het een krachtige vochtinbrenger is en het werkt ook nog eens goed voor een breed scala aan huidcondities. De gedehydrateerde huid profiteert enorm van op water gebaseerde vocht inbrengende producten met ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en laat het vervolgens geleidelijk los, zodat de huid de hele dag en nacht gehydrateerd blijft. 

Het is ook een uitstekend product voor iedereen die voortijdige tekenen van huidveroudering wil tegengaan. Naarmate wij ouder worden produceren we minder natuurlijk Hyaluronzuur, dus het extern en intern aanbrengen is een ideale manier om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en de elasticiteit van de huid te behouden. Omdat het op waterbasis is en niet-comedogeen (het zal poriën niet verstoppen), is, is Hyaluronzuur ook een uitstekende vochtinbrenger voor de gevoelige huid of acne gevoelige huid.