Nicotinamide Mononucleotide

Nicotinamide-mononucleotide (NMN)

NMN-gezondheidsvoordelen

We hebben misschien allemaal wel eens van de Fountain of Youth gehoord, waarvan je misschien al weet dat het een mythische plas water is waar je jeugd wordt hersteld als je erin baadt of ervan drinkt.

Ja, de meesten van ons wensten dat het echt was, maar het was slechts een mythe denken de meeste mensen, een vermakelijk verhaal dat aan ons is doorgegeven, en nu hebben we te maken met ouder worden, wat zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in juni 2018 classificeerde als een ziekte. Deze gebeurtenis leidde tot de zoektocht van onderzoekers om hun fontein van jeugd te creëren door middel van nieuwe middelen therapieën om veroudering te vertragen of om te keren.

In de loop der jaren ontdekten wetenschappers het molecuul Nicotinamide-mononucleotide en onderzochten het. Nu wordt dit NMN gepubliceerd als de fontein van de jeugd waarvan wordt beweerd dat het een anti-verouderingseffect heeft.

Nicotinamide-mononucleotide (NMN)

NMN staat voor Nicotinamide mononucleotide, een molecuul dat van nature voorkomt in alle levende vormen. Het is een familie van nucleotiden, een organisch molecuul dat voorkomt in suiker en koolhydraten, en vitamine B3, en dit molecuul is de elementaire eenheid van RNA en DNA.

Wat NMN doet, is dat de Nicotinamide Adenine Dinucleotide of NAD+ in onze cellen aanwezig is, wat veel cruciaal werk doet, zoals onze cellen helpen goed te blijven functioneren en beschadigde DNA’s te herstellen.

De productie van deze cellen NAD begint af te nemen wanneer we ouder worden en wanneer dit gebeurt, ontstaan ​​er gezondheidsproblemen. Dus om te voorkomen dat dit gebeurt, komt hier NMN om de hoek kijken; wanneer de niveaus van NMN hoog zijn, neemt ook de productie van NAD toe.

Het werk van NMN stopt daar niet, het heeft een algehele impact op ons lichaam. Enkele van die gezondheid voordelen staan ​​hieronder vermeld.

NMN-gezondheidsvoordelen

Anti-veroudering

Wanneer je ouder wordt, begint het NAD-niveau van jou lichaam ook af te nemen, en dan begint uw lichaam verschillende tekenen van gezondheidsproblemen te vertonen. Studies hebben aangetoond dat wanneer u het niveau van NAD verhoogt, het verouderingsproces van het lichaam ook vertraagt. Het NAD-niveau kan worden verhoogd door de gebruiker voldoende NMN te geven.

Verklein de kans op obesitas

NMN-supplementen helpen de kans op obesitas en problemen in verband met obesitas te verkleinen en helpen ook bij het afvallen, aangezien NMN essentiële enzymen levert. 

Gebruikers die Nicotinamide-mononucleotide gebruiken, rapporteerden een toename van de vetvrije massa en een afname van de vetmassa. Het verbetert ook je spierkracht en uithoudingsvermogen, waardoor je fit wordt zonder duidelijke bijwerkingen. Het helpt ook bij het reguleren van een goed lichaamsgewicht.

Vasculaire gezondheid en doorbloeding

Onze skeletspieren hebben belangrijke energiemoleculen zoals vetzuren en glucose nodig om in een gezonde toestand te blijven. Het moet voldoende NMN ontvangen, aangezien de meeste van onze stabiliteit en beweging afkomstig zijn van onze skeletspieren.

NMN helpt ook de bloedstroom te reactiveren. Onderzoek uitgevoerd door Dr. David Sinclair ontdekte dat met het ouder worden de endotheelcellen die de bloedvaten bekleden en niet goed meer werken, wat ook resulteert in een gebrek aan goede toevoer van zuurstofvoedingsstoffen, waardoor afval en warmte-uitwisseling worden geëlimineerd. Maar studies hebben aangetoond dat het nemen van NMN-supplementen helpt bij het vormen van nieuwe bloedvaten door de endotheelcellen te verbeteren.

Geheugenverbetering

Studies toonden aan dat het gebruik van zowel Nicotinamide-mononucleotide als NMN de motorische controle, het leren en het geheugen verbeterde en minder tekenen van ontsteking vertoonde. Ook het concentratieniveau van NMN-gebruikers vertoonde positieve signalen.

Verhoog het energieniveau

NMN heeft een toename van het energieniveau aangetoond bij mensen met het gebruik van NMN. 

Studies uitgevoerd op oudere muizen tonen ook een toename van 80 procent in uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen bij orale inname van NMN.

Effectiviteit van NMN

Het niveau van NMN in uw lichaam begint binnen enkele ogenblikken na consumptie automatisch te stijgen en na enkele uren neemt het niveau van NAD+ ook toe. Maar voordat dit molecuul begint te werken en effecten vertoont, het duurt 2 tot 3 weken, zoals gerapporteerd door gebruikers. Soms duurt het ook enkele maanden voordat het totale resultaat zichtbaar is. Dus NMN-supplementen doen het werk, zegt het!

Veiligheidscontrole van NMN

Na alle dierproeven is er in Japan ook een klinische studie op mensen uitgevoerd om te controleren of NMN-supplementen veilig zijn voor menselijk gebruik. Ze kregen NMN-doseringen van 100, 250 en 500 mg, die geen tekenen of symptomen van bijwerkingen vertoonden. De resultaten werden in november 2019 getoond in het Endocrine Journal. Deze klinische studie bewees dat NMN veilig is in gebruik en de FDA gaf ook goedkeuring als voedingssupplement.

Conclusie

Nicotinamide mononucleotide (NMN) supplementen zijn er in verschillende vormen, zoals elixers, capsules, tabletten en poedervorm. Dus zelfs als de fontein van de jeugd niet bestaat, krijg je tenminste NMN-supplementen, het op één na beste dat beschikbaar is voor anti-veroudering. 

Tot nu toe hebben NMN-supplementen veelbelovende resultaten opgeleverd. Dus in de komende jaren, met de vooruitgang van wetenschap en geneeskunde, zal het antiverouderingsveld nog verder ontwikkeld worden dan nu het geval is.

En misschien krijgen we een pil of drankje die lijkt op de fontein van de jeugd of dichtbij om mensen te helpen hun jeugdige energie terug te krijgen en er gezond uit te zien en te leven.